pruvodce

Vestibul stanice metra Muzeum C je uzavřen. Kvůli opravě stropu se do něj hrne dešťová voda

Voda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan Nevyhoštěný

Betonářské práce, které omezí průsaky, jsou plánovány na úterý.

Kvůli průsaku vody je do odvolání zavřený vstup do stanice Muzeum na lince metra C i výstup z ní. Důvodem jsou současné srážky, které se do vestibulu dostávají skrz opravovanou stropní desku. Ke vstupu i výstupu mohou cestující použít přestupní vestibul mezi linkami C a A, uvedl pražský dopravní podnik na webu.

Stanice v současnosti prochází zmíněnou opravou stropní desky. Do vestibulu prosakovala voda už v polovině srpna. Vedoucí tiskového oddělení dopravního podniku Daniel Šabík tehdy uvedl, že jde o očekávané průsaky způsobené rekonstrukcí stropní desky stanice, z níž dělníci kvůli pracím odstranili hydroizolaci. Prosakování vody se podle něj dá očekávat po celou dobu prací.

Když nestačí kbelíky, nastupuje plachta. Do vestibulu metra Muzeum masivně prosakuje voda

Rekonstrukce a posílení stropní desky stanice je součástí nedávno zahájené stavby tramvajové trati v horní části Václavského náměstí.

Vstup do stanice Muzeum na lince C je uzavřený od pátečních 20:40, stejně jako výstup z ní. „Bude uzavřen do odvolání. Předpokládáme, že to bude do ustání srážek,“ řekl v sobotu pro Zdopravy.cz Daniel Šabík.

Deska samotná nemizí

V rámci opravy stropní desky probíhá kompletní výměna izolačních vrstev a různé typy betonářských prací.

V tomto místě je důležité zdůraznit, že nedochází k rozebírání samotné stropní desky a obdobným způsobem probíhá oprava stropní desky a hydroizolačních vrstev i u jiných stanic, např. v nedávné minulosti ve stanici metra Opatov. Bohužel se může stát, že během stavebních prací přijde vytrvalý déšť, což znamená výraznější průsaky do samotné stanice,“ vysvětluje Šabík.

Zhotovitel podle něj pravidelně odčerpává vodu, která se hromadí v místě monolitické desky. Uvnitř vestibulu jsou nainstalovány plachty s cíleným sběrem vody buď do odtoků nebo do sběrných nádob.

Na stavbě je podle Šabíka denně kontrolní den, situaci ve vestibulu šetří a vyhodnocují pracovníci dispečinku, ochranného systému metra a dozorčí stanice. Navíc je tato část stanice pod kamerovým dohledem.

Betonářské práce, které výrazně eliminují průsaky do stanice jsou plánovány v úterý příští týden, pokud to počasí umožní,“ uzavírá Šabík.

Voda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan NevyhoštěnýVoda prosakující do vestibulu stanice metra Muzeum. Foto: Zdopravy.cz/ Jan Nevyhoštěný
Tagy Dopravní podnik hl. m. Prahy dpp muzeum průsak vody
8 komentářů