pruvodce

Ryanair ponechá všechny linky z regionů i v příští letní sezóně, možná přidá v Pardubicích

Boeing 737-800 letecké společnosti Ryanair v Pardubicích. Foto: Jan HrabalBoeing 737-800 letecké společnosti Ryanair v Pardubicích. Foto: Jan Hrabal

Jedna nová linka by mohla přibýt Pardubicím.

Všechny linky nízkonákladové letecké společnosti Ryanair z českých regionálních letišť budou s největší pravděpodobností v provozu i příští léto. Vyplývá to z rezervačního systému dopravce, kde je již možné si na tato spojení zakoupit letenky.

Počet rotací by měl téměř na všech linkách zůstat stejný, pouze z Pardubic do Alicante jsou oproti současnému stavu v plánu tři lety týdně. Zachován má být rovněž provoz letošních novinek, tedy linek z Pardubic do Girony a z Ostravy do Malagy. Měnit se bude pouze letový řád, tedy časy a data letů.

Nabídka Ryanairu pro letošní léto zahrnovala šest letů týdně z Brna na Stansted a dva až tři do Bergama, tři lety týdně z Ostravy na Stansted a dva do Malagy a dva lety týdně z Pardubic do Alicante a dva do Girony. Pardubice by se pak mohly dočkat další novinky. Šéfka letiště Mária Luticová agentuře ČTK řekla, že na příští rok připravují s Ryanairem ještě jednu další linku. O jakou se jedná, není zatím jasné.

Jak deníku Zdopravy.cz sdělila manažerka Ryanairu Alicja Wójcik-Gołębiowská, spuštění nových linek z Ostravy a Pardubic dopravce nelituje. Počáteční náznaky jsou pozitivní. Další potenciál vidí opět v dovolenkových destinacích.

Tagy BRQ FR Letiště Brno Letiště Ostrava Letiště Pardubice OSR PED Ryanair
Žádné komentáře