pruvodce

U sjezdu z D10 vznikla nová okružní křižovatka, je součástí obchvatu Benátek

Nová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad JizerouNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad Jizerou

Na křižovatku naváže nová silnice do průmyslové zóny.

Po několika měsících je od tohoto víkendu plně průjezdná silnice II/272 z Benátek nad Jizerou do Jiřic. Důvodem je otevření nové okružní křižovatky u sjezdu z dálnice D10.

Nová křižovatka je součástí budování obchvatu Benátek nad Jizerou, zakázku získala společnost Strabag. O dokončení informoval starosta Benátek a krajský radní pro silniční dopravu Karel Bendl na svém facebookovém profilu.

Práce na nové okružní křižovatce byly dokončeny 14 dní před termínem. Křižovatka má zlepšit průjezdnost městem.

Obchvat Benátek postaví Strabag, cena v tendru spadla o 41 %

Na stavbu křižovatky naváže nová silnice do průmyslové zóny, která je součástí zakázky na obchvat města. “Nová silnice v budoucnu ulehčí život obyvatelům města, neboť tisíce těžkých nákladních vozidel nebudou muset zajíždět do centra Benátek nad Jizerou a zpět směrem do bývalého vojenského výcvikového prostoru u Milovic, ale budou sjíždět a najíždět rovnou z a na dálnici D10,“ řekl Bendl při zahájení stavby.

Mapa obchvatu Benátek. Foto: Středočeský krajNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad JizerouNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad JizerouNová okružní křižovatka u Benátek nad Jizerou. Foto: FB Benátky nad Jizerou
Tagy Benátky nad Jizerou D10 II/272 Strabag
19 komentářů