pruvodce

V Klimkovicích a Rychvaldu přibudou okružní křižovatky, vzniknou ve spolupráci obcí s krajem

Nový kruhový objezd v Ludgeřovicích. Zdroj: Moravskoslezský krajNový kruhový objezd v Ludgeřovicích. Zdroj: Moravskoslezský kraj

Moravskoslezský kraj bude investorem, obce zajistí přípravu.

Moravskoslezský kraj se podepsáním memoranda o spolupráci dohodl s obcemi Klimkovice a Rychvald na výstavbě nových okružních křižovatek. Zvýší bezpečnost dopravy a plynulost silničního provozu.

„Investorem bude Moravskoslezský kraj, na přípravách se budou podílet i obce. Rychvald zpracuje investiční záměr, obec Klimkovice zajistí kompletní přípravu stavby a finančně přispěje i na vybrané stavební objekty, jako jsou chodníková tělesa nebo třeba veřejné osvětlení. Zatím je vše v přípravách, nemáme stanoveny termíny začátku prací ani odhady nákladů, nicméně jsou pro nás oba projekty důležité a věřím, že je odstartujeme v dohledné době,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

V Klimkovicích nahradí nový kruhový objezd rušné křížení silnic II/647 a III/4782. V Rychvaldu vybuduje kraj novou okružní křižovatku na křížení ulic Petřvaldská a Orlovská, tedy komunikací II/470 a III/4727.

Další memorandum o spolupráci na přípravách projektu uzavřel Moravskoslezský kraj s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice. Společně plánují přeložku silnice v Šenově, v ulici Václavovická.

„Místo stávajícího železničního přejezdu nově přeložka propojí ulice Václavovická a Datyňská v Šenově. Opět bude investorem Moravskoslezský kraj, Šenov zajistí kompletní přípravu stavby a bude se finančně podílet na nových chodnících, veřejném osvětlení a dalších objektech stavby,“ dodal Podstawka s tím, že termín realizace ani náklady tohoto projektu zatím nejsou upřesněny.

Tagy Klimkovice Moravskoslezský kraj Rychvald
Žádné komentáře